Gasherbrum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
kumpulan gunung Gasherbrum ditempo tina satelit ISS


Gasherbrum nyaéta kumpulan gunung anu perenahna jauh di barat laut Glasier Baltoro di jajaran pagunungan Karakoram di Himalaya di tapel wates wewengkon administrasi Shaksgam Valley, Cina jeung wewengkon Gilgit-Baltistan di Pakistan.[perlu cutatan] Bagian anu rongkah eusina tilu tina puncak 8,000 meter (mun hiji kaasup Broad Péak).[perlu cutatan] Gasherbum mindeng diklaim mibanda harti "Dingding nu moncorong", kamungkinan dianggap tina wujud nu katempo ti Gasherbum IV; tapi faktana mah asalna tina kecap "rgasha" (geulis) + "brum" (gunung) dina basa Balti, ku kituna saenyana mah hartina "gunung nu geulis".[perlu cutatan]


Nulis.jpg