Karakoram

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karakoram
Baltoro glacier from air.jpg
Baltoro glacierdi puseur Karakoram jeung 8000ers, Gasherbrum I & II.
Elevation 8,611 m (28,251 ft)
Location
Baltoro region from space annotated.png
Puncak Karakoram pangluhurna ditempo ti International Space Station
Coordinates 35°52′57″N 76°30′48″E / 35.88250°N 76.51333°E / 35.88250; 76.51333Koordinat: 35°52′57″N 76°30′48″E / 35.88250°N 76.51333°E / 35.88250; 76.51333


Karakoram atawa Karakorum (Tionghoa basajan: 喀喇昆仑山脉; Tionghoa tradisional : 喀喇崑崙山脈; pinyin: Kālǎkūnlún Shānmài; Basa Urdu: سلسلہ کوہ قراقرم; Balti: ཁརན ཨ ཀུརམ , Uyghur: كاراكورم), nyaéta jajaran pagunungan anu gedé manjang dina tapel wates antara Pakistan, India, jeung China, perenahna di wewengkon Gilgit–Baltistan (Pakistan), Ladakh (India), jeung kiduleun Xinjiang (China). Salah sahiji bagian tina kompleks jajaran gunung ti Hindu Kush nepi ka jajaran Himalaya,[1][2], nu mangrupa salah sahiji Greater Ranges di Asia. Karakoram nyaet imah pikeun kumpulan puncak pangluhurna nu jankgungna leuwih ti 8000m ti puncak mana waé di sakuliah dunya,[3] kaasupK2, puncak gunung pangluhurna kadua di dunya 8,611 m (28,251 ft).[perlu cutatan]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. Bessarabov, Georgy Dmitriyevich (7 February 2014). "Karakoram Range". Encyclopaedia Britannica. Diakses tanggal 3 May 2015. 
  2. "Hindu Kush Himalayan Region". ICIMOD. Diakses tanggal 17 October 2014. 
  3. BBC, Planet Earth, "Mountains", Part Three