Giribig

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Giribig dipaké moé paré

Giribig nyaéta pakakas keur moé paré, wangunna siga terpal/bilik ngan kembang anyaman leuwih leutik tur rékép[1] nu dijieun tina anyaman awi. lamun teu dipaké, giribig biasana digulungan[2]

Istilah[édit | édit sumber]

Dina basa Sunda, giribig nujul kana pakakas tina anyaman awi nu dipaké keur moé paré. Ieu istilah pedeudeukeut jeung geribik dina basa Indonésia, nu boga harti sakabéh jinis anyaman tina awi. Geribik bisa dipaké keur bilik, samak, keré, jeung sajabana.[3] Giribig sok disebut ogé kajang tayalian bilik anu anyamanna leuwih leutik dijieun tina kulit kiray atawa daging tangkal awi.[4]

Alat jeung bahan[édit | édit sumber]

Bahan[édit | édit sumber]

Giribig ilaharna dijieun tina awi tali, awi wulung (awi hideung), atawa awi liana nu liat.

Alat[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg