Google+

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Logo Google+

Google+ atawa Google Plus nyaéta jajaring sosial anu dikokolakeun ku Google.[1] Google+ dipedalkeun tanggal 28 Juni 2011 nu harita mah sistemna masih kudu liwat ondangan pikeun uji coba.[1] Ti semet harita Google+ ngidinan pikeun ngondang babaturan nu umurna leuwih ti 18 taun, Pikeun nyieun akun, tapi langsung dieureunan sapoé isukanna téh sanggeus nu nyarieun akun mingkin loba teu kawadahan.[2]

Google+ ngintegrasikeun fasilitas sosial kayaning Google Profile jeung Google Buzz, sarta ngawanohkeun fasilitas anyar kayaning Circles, Hangouts, Sparks, jeung Huddles.[3] Google+ ogé nyangkaruk dina mangrupa-rupa aplikasi déstop jeung aplikasi telepon sélulér, tapi ngan dina Android jeung sistem operasi iOS wungkul.[4] Google+ jadi saingan jajaring sosial Facebook anu pamakéna geus leuwih ti 750 yuta dina taun 2011.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Facebook's Newest Challenger: Google Plus". Diakses tanggal 2016-01-24. 
  2. Shaer, Matthew (June 30, 2011). "Looking for a Google+ invite? Either get comfortable - or get crafty.". Christian Science Monitor. Diakses tanggal June 30, 2011. 
  3. "Official Google+ Website". Diakses tanggal 2016-01-26. 
  4. "Another Try by Google to Take On Facebook". The New York Times. June 28, 2011. Diakses tanggal 2016-01-23. 
  5. "Facebook Statistics". July 6, 2011. Diakses tanggal 2016-01-24. 
Nulis.jpg