Graham Coxon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Graham Coxon dina Cambridge Folk Festival 2007

Graham Leslie Coxon atawa anu kasohor Graham Coxon nyaéta penyanyi, penulis lagu, musisi (personil grup musik blur), jeung pelukis asal Inggris[1]. Graham Coxon gumelar di Rumah Sakit milter Rinteln, Jerman tanggal 12 Maret 1969 ti pasangan Bob jeung Pauline Coxon[2]. Coxon di Jerman salila 5 taun, terus pindah ka Derbyshire, Inggris[2]. Sabada 3 taun di Derbyshire, Coxon jeung kulawargana pindah ka Colchester[2].

Graham Coxon kuliah di Goldsmith College of London, dina mangsa ieu, Coxon papanggih jeung Alex James tuluy nyieun grup seni anu dingaranan Nichtkunst[1][2]. Graham Coxon papanggih jeung Damon Albarn deui anu keurseus musik di Goldsmith[2]. Graham sok ngadatangan solo konsérna Damon[2]. Graham jadi gitaris dina hiji grup musik sirkus (Damon, Dave, Eddie Deedigan jeung Dave Brolan)[2]. Nalika Eddie jeung Dave kaluar, Graham ngajakan Alex pikeun jadi bassis, tuluy ieu grup diganti ngaranna jadi Seymour (an diganti jadi blur) [1][2].

Taun 2002, Coxon kaluar ti blur alatan konflik internal para personilna, tapi dina taun 2009, Blur ngayakeun konsér reuni[1]. Noel Gallagher, gitaris Oasis nyebutkeun yén Graham Coxon téh nyaéta gitaris nu miboga bakat anu hadé dina generasina[1]. Graham Coxon ogé gues ngarilis sababaraha album solo, di antarana: The Sky is too High (2998), The Golden D followed (2000), Crow Sit On Blood Tree (2001), The Kiss Of Morning (2002), Love Travels At Illegal Speeds (2006), jeung The Spinning Top (2009)[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (en)Bio-Graham Coxon (diaksés tanggal 21 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i (en)Biografi Graham Coxon (diaksés tanggal 21 Nopémber 2011)


Nulis.jpg