Gunung Manglayang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{Ngaran}}}
Mont Manglayang.jpg
Luhur 1.818 m (5.965 kaki)
Perenah Bandung, Jawa Barat, Indonesia
TipeStratovolcano

Gunung Manglayang mangrupakeun gunung-tipe stratovolcano lokasina antara Bandung jeung Sumedang , Jawa Barat , Indonésia sarta ngabogaan jangkungna kira-kira 1818 mdpl. Tetempoan nu endah, tapi sabab relatif henteu jangkung, ku kituna ieu kirang ogé dipikawanoh ku pendaki sacara umum.

Dina sakaligus gunung Burangrang - Tangkuban Parahu - Bukit tunggul - Gunung Manglayang, Gunung Manglayang jadi gunung paling geulis di runtuyan kaopat Gunung Papandayan. mereun éta sababna kalangan penggiat, gunung ieu dipohokeun iwal ti penggiat ti Bandung sarta sakuliling na. Sanajan kitu, Gunung Manglayang nawarkeun pesona alam sorangan.[1]

Pendakian[édit | édit sumber]

gunung ieu rada loba jalur pendakian, antara séjén; ngaliwatan bumi perkémahan atanapi Wanawisata Libur Batu Kuda ( Kab Bandung ), Palintang ( Ujungberung , Kabupatén Bandung ), sarta Barubereum.

Jalur Barubereum[édit | édit sumber]

Jalur bisa dihontal ngaliwatan régional Barubereum Jatinangor . hikers Aya tiasa kantor nuju Universitas Padjadjaran , Jatinangor lajeng nyandak arah ka Campgrounds Kiara Payung, acan nuluykeun deui dugi ka ngahontal désa Barubereum. Dina anjog di wewengkon aya hiji baris dahareun warung Barubereum sarta hiking trails dirina dituturkeun jalur taringgul ka kénca, bari mun katuhu geus kaliwat baris warung téh jalur ka camp teh. jalur ieu dimimitian ku lulus stream leutik, dituturkeun ku populasi lemon dusun. Ti awal nanjak ka luhur, jalur kasebut cukup lungkawing tur arang boga jalan datar. kaayaan fisik mimiti nanjak a climbing jalur liat interspersed lamping taringgul, kuma pisan leueur sarta garis cai, ku kituna henteu dianjurkeun sangkan nanjak salila usum hujan.

jalur pendakian henteu dilengkepan pos / panyumputan kusabab jarak jeung waktos perjalanan cukup pondok, 2 jam di jalan normal. Pikeun lokasi pikeun ngawangun tenda ngan bisa dipigawé dina kalangkang na nyorot Manglayang Puncak. A jalur jelas bakal dibeulah di simpang teh, lagu nangtung ka kénca téh jalan ka puncak bayangan ka lagu katuhu nyaeta kana gempungan Manglayang. Ngawangun tenda ieu kacida dianjurkeun dina Puncak bayangan, sanajan tempat nu teu kapasitas tenda lega nyaeta ukur 4-5, tapi bentang teh pisan muka, teuing kawas keur di gempungan di Gunung Cikuray . [2]

titik cai gunung ieu téh ukur dina aliran leutik di awal nanjak teh, sésana teu kapanggih sumber cai. Sapanjang jalur leuweung tropis teu jadi beurat tepung nu geus cukup pikeun ngajaga jelema nu naekan ti panonpoé panas. Pribadi kuring nyarankeun nanjak ka peuting, sajaba panas teu urang oge disederhanakeun ku teu pilari jalur pisan langsung lungkawing.

Turun ti gunung, ieu téh teu persis gampang, leutik tur jalur leueur pisan. Hiji hal penting gunung ieu téh poé cerah nalika peuting, lantaran teu jadi luhur kotana lampu Bandung ditempo sahingga jelas ti Puncak bayangan. Bari di puncak nu Manglayang teu bisa ningali nanaon lian ti leuweung subur tur hiji makam.

Sedengkeun pikeun pendakian jalan satapak ngaliwatan Batu Kuda bisa ngahontal dina 1,5 jam. nanjak geus rengse ku Jalan santai tur putus pondok jadi "nyandak hiji napas" na nginum sababaraha cai. jalur pendakian kuda ngaliwatan masih leuwih ramah ti pendakian jalan satapak ngaliwatan Barubeureum.

rujukan[édit | édit sumber]