Gunung Telaga Bodas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{Ngaran}}}
Talagabodas.jpg
Luhur 2,201 meter (7,221 ft)[1]
Perenah Jawa Barat, Indonesia
Koordinat7°12′29″S 108°04′12″E / 7.208°S 108.07°E / -7.208; 108.07
Tipestratovolcano
Telaga Bodas ( lithography ieu dumasar kana hiji lukisan ku Josias Cornelis Rappard , 1882-1889)

Talagabodas ( Sunda , hartina "tasik bodas") ( Aksara Sunda Baku : ᮌᮥᮔᮥᮀ ᮒᮜᮌ ᮘᮧᮓᮞ᮪, Latin: Gunung Talaga Bodas) nyaéta gunung stratovolcano di kidul Garut , Jawa Barat , Indonésia . Gunung Papandayan diwangun ku lahar andesit jeung pyroclastic . Aya ogé fumaroles , kolam leutak sarta sumber cai panas sabudeureun situ kawah . parobahan warna danau kawah dilaporkeun geus lumangsung dina 1913 sarta 1921.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Talagabodas". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Diakses tanggal 2006-12-22. 

rujukan[édit | édit sumber]

  1. Talaga Bodas Kawah Garut . Diakses Nov 21 2014