Gwyneth Paltrow

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Gwyneth Paltrow
Paltrow dina acara Venice Film Festival 2011
Gumelar 27 Séptémber 1972 (1972-09-27) (yuswa 45)
Los Angeles, Kalifornia, Amérika Sarikat
Pagawéan Aktris, panyanyi, panulis
Taun aktip 1989–kiwari
Kota asal Santa Monica, Kalifornia, Amérika Sarikat
Pasangan Chris Martin (m. 2003; div. 2015)
Murangkalih 2
Sepuh Bruce Paltrow (téré)
Blythe Danner
Kulawargi Jake Paltrow (lanceuk)
Harry Danner (mamang)
Katherine Moennig (alo)

Gwyneth Katherine Paltrow leuwih dipikawanoh Gwyneth Paltrow (gumelar di Los Angeles, Kalifornia, Amérika Sarikat, 27 Séptémber 1972; umur 45 taun) nyaéta saurang aktris, panyanyi sarta saurang panulis asal Amérika Sarikat.[1] Paltrow téh anak ti pasangan Blythe Danner jeung Bruce Paltrow.[2] Paltrow ngamimitian karirna di dunya panggung ti taun 1990 jeung antukna mah asup ka dunya papileman dina taun 1991.[2] Pilem munggaranna nyaéta nu judulna Shout jeung Hook.[2] Taun 1993, Paltrow akting deui dina pilem nu judulna Malice, jeung Flesh and Bone.[2] Tuluy, dina taun 1995 Paltrow ngabéntangan pilem nu judulna SE7EN anu mawa ngaranna asup kana jajaran nominasi Satelit Award.[2]

Filmografi[édit | édit sumber]

  • Shout (1991)[2]
  • Hook (1991)[2]
  • Déadly Relations (1993)[2]
  • Malice (1993)[2]
  • Flesh And Bone (1993)[2]
  • Mrs. Parker And The Vicious Circle (1994)[2]
  • Higher Léarning (1995)[2]
  • Jefferson In Paris (1995)[2]
  • Se7En (1995)[2]
  • Moonlight And Valentino (1995)[2]
  • Hard Eight (1996)[2]
  • Pallbéarer, Thethe Pallbéarer (1996)[2]
  • Emma (1996)[2]
  • Out Of The Past (1998)[2]
  • Sliding Doors (1998)[2]
  • Gréat Expectations (1998)[2]
  • Hush (1998)[2]
  • Perfect Murder, Aa Perfect Murder (1998)[2]
  • Shakespéare In Love (1998)[2]
  • The Talented Mr. Ripley (1999)[2]
  • The Intern (2000)[2]
  • Duets (2000)[2]
  • Bounce (2000)[2]
  • The Anniversary Party (2001)[2]
  • The Royal Tenenbaums (2001)[2]
  • Shallow Hal (2001)[2]
  • Séarching For Debra Winger (2002)[2]
  • Austin Powers In Goldmember (2002)[2]
  • Possession (2002)[2]
  • View From The Top (2003)[2]
  • Sylvia (2003)[2]
  • Sky Captain And The World Of Tomorrow (2004)[2]
  • Proof (2005)[2]
  • Infamous (2006)[2]
  • Love And Other Disasters (2006)[2]
  • Running With Scissors (2006)[2]
  • Good Night, Thethe Good Night (2007)[2]
  • Iron Man (2008) [2]
  • Two Lovers (2008)[2]
  • Iron Man 2 (2010) [2]
  • Country Strong (2010) [2]
  • Glee: The 3D Concert Movie (2011)[2]
  • Contagion (2011)[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Gwyneth Paltrow". People.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av "Profile Selebriti - Gwyneth Paltrow". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
Soekarno.jpg