Hédi Yunus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hédi Yunus

Hédi Sulaeman leuwih dipikawanoh Hédi Yunus (gumelar di Bandung, Jawa Kulon, 24 Agustus 1968; umur 51 taun) nyaéta saurang panyanyi anu populér bareng jeung grupna Kahitna[1].

Dina karirna, Hedi pernah dipecat ti Kahitna taun 2000 ku sabab kang Hedi telat nalika rék minton disalah sahiji acara penting di Bandung[1].Kang Hedi alesanana téh kasaréan, tuluy babaturanana teu narima, tapi hal éta ngan nepi ka sabulan , Kahitna pernah manggung sakali nalika mangsa pemecatan kang Hedi[1].

Album anu kungsi dirilis di antarana nyaéta Haruskah, Emosi Diri, Suratku, Asmara, The Best of Hedi Yunus sarta album religi Doa dan Ramadhan Ceria[1]. Lian ti jadi panyanyi Hedi ogé jadi pangarang, aya sababaraha hiji buku karyana di antarana nyaéta Biografi,Hedi Yunus Karier,Gaya hidup dan Cinta 2001[1].

Lian ti jadi pangarang jeung panyanyi, Hedi ogé jadi saurang Pésenter salah sahijina dina acara PESTA di Indosiar[1]. Prestasina salaku panata acara ningalikeun hasil nalika manéhna meunangkeun panglélér katégori Pembawa Acara musik pria terfavorit Panasonic Awards 1997-1998 jeung jadi jawara Campur-Campur Award 2003 kategori pangjailna[1]. Hedi Yunus meunang kasempetan pikeun ngapromosikeun Indonesia di Negeri Paman Sam, Amérika Serikat[2]. Rupa-rupa aktivitas bisa dilakonan ku Hedi ti mimiti nari nepi ka nyanyi Sunda[2].

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Hedi Yunus(diakses 4 Desember 2011)
  2. a b Hedi Yunus Promosikan Indonesia di AS(diakses 4 Desember 2011)
Nulis.jpg