Oemar Said Tjokroaminoto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti H.O.S Tjokroaminoto)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Oemar Said Tjokroaminoto

Raden Hadji Oemar Said Tjokroaminoto (gumelar di Tegalsari, Ponorogo, Jawa Timur, 16 Agustus 1882 – tilar dunya di Yogyakarta, Indonesia, 17 Désémber 1934 dina umur 52 taun), atawa nu leuwih dipikawanoh ku ngaran H.O.S Cokroaminoto, mangrupa saurang pamingpin salasahiji organisasi nya éta Sarekat Islam (SI).[1][2][3] Miboga ngaran leutik Oemar Said [4]. Anjeunna ti kulawarga Raden Mas Tjokromiseno, dibabarkeun di Madiun, di hiji imah mangsa Gunung Krakatau betus.[rujukan?] Pancakaki kulawargana nya éta ti daèrah Ponorogo, desa Tegalsari. Akina, Raden Mas Adipati Tjokronegoro nya éta Bupati Ponorogo.[rujukan?]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Tokoh Indonesia: Tjokroaminoto, diakses 17 April 2015
  2. Merdeka: Profil Tjokroaminoto, diakses 17 April 2015
  3. Tunarungu: Tentang Tjokroaminoto, diakses 17 April 2015
  4. Santosa, O, Kholid. Manusia di Panggung Sejarah.Sega Arsy.Bandung.2007.Halaman 53


Nulis.jpg