Oemar Said Tjokroaminoto

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Oemar Said Tjokroaminoto

Raden Hadji Oemar Said Tjokroaminoto (gumelar di Tegalsari, Ponorogo, Jawa Timur, 16 Agustus 1882 – tilar dunya di Yogyakarta, Indonesia, 17 Désémber 1934 dina umur 52 taun), atawa nu leuwih dipikawanoh ku ngaran H.O.S Cokroaminoto, mangrupa saurang pamingpin salah sahiji organisasi nyaéta Sarekat Islam (SI).[1][2][3] Miboga ngaran leutik Oemar Said [4]. Anjeunna ti kulawarga Raden Mas Tjokromiseno, dibabarkeun di Madiun, di hiji imah mangsa Gunung Krakatau betus.[rujukan?] Pancakaki kulawargana nyaéta ti daérah Ponorogo, désa Tegalsari. Akina, Raden Mas Adipati Tjokronegoro nyaéta Bupati Ponorogo.[rujukan?]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Tokoh Indonesia: Tjokroaminoto, diakses 17 April 2015
  2. Merdeka: Profil Tjokroaminoto, diakses 17 April 2015
  3. Tunarungu: Tentang Tjokroaminoto, diakses 17 April 2015
  4. Santosa, O, Kholid. Manusia di Panggung Sejarah.Sega Arsy.Bandung.2007.Halaman 53


Nulis.jpg