Lompat ke isi

Haurpugur, Rancaékék, Bandung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Désa Haurpugur
Kalurahan/Désa
Peta
Peta lokasi Kalurahan Haurpugur
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténBandung
KacamatanRancaékék

Haurpugur nyaéta salah sahiji désa di Kacamatan Rancaékék, Kabupatén Bandung, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.[1][2] Haurpugur téh mangrupa daerah pertanian di mana masarakatna anu kapungkur mah ampir sadayana patani, ku kamajengan jaman nu tadina patanina garaduh serang, ayeuna mah kantun sakedik deui nu garaduh serang teh, ayeuna mah robih status nu tadina patani ayeuna mah janten buruh tani, ku lobana pabrik pabrik tekstil pamuda pamudi Haurpugur aralim neraskeun padamelan sepuh sepuhna turun ka serang, krisis buruh tani ieu janten bahan emutaneun urang sadaya.

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. "Peraturan Menteri Dalam Negeri Nomor 137 Tahun 2017 tentang Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan". Kamenterian Dalam Negeri Républik Indonésia. Diarsipkan dari versi asli tanggal 29 Desember 2018. Diakses tanggal 19 Juli 2023. 
  2. "Peraturan Menteri Dalam Negeri Nomor 72 Tahun 2019 tentang Perubahan atas Permendagri nomor 137 Tahun 2017 tentang Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan". Kamenterian Dalam Negeri Républik Indonésia. Diarsipkan dari versi asli (PDF) tanggal 25 Oktober 2019. Diakses tanggal 19 Juli 2023. [tumbu nonaktif]