Hihileudeun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hihileudeun
Klasifikasi jeung sumber luar
Paronychia.jpg
Dérmatologi, ubar geuwat
ICD-10 L03.0
ICD-9 681.02, 681.11
DBPanyakit 9663
MedlinePlus 001444
eMedicine derm/798 
MeSH D010304

Hihileudeun (paronychia) nyaéta panyakit kuku nu mangrupa inféksi baktéri atawa hapur nu sok narajang dina kuku leungeun atawa suku, nu mana kuku jeung kulit patepung di gigir atawa puhu ramo. Inféksi bisa bijil ujug-ujug (hihileudeun akut) atawa sacara tumahap (hihileudeun kronis).[1][2] Istilah hihileudeun téh meureun asalna mah dipaké pikeun nyebutkeun kaayaan kuku atawa kulit ramo nu hideun kawas hileud.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Acute and chronic paronychia". Am Fam Physician 77 (3): 339–46. February 2008. PMID 18297959. 
  2. Rockwell PG (March 2001). "Acute and chronic paronychia". Am Fam Physician 63 (6): 1113–6. PMID 11277548.