Béda révisi "Ucing"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
212 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
Gumantung kana spésiésna, awak ucing beuratna 2,5 - 7 kg. Tapi, sababaraha spésiés budidaya, misalna ''[[Maine Coon]]'', bisa nepi ka 11,3 kg. Malah, mun parabna kaleuleuwihi mah beuratna bisa nepi ka 23 kg. Sabalikna, aya ogé ucing pangleutikna nu kungsi kalaporkeun beuratna kurang ti 1,8 kg<ref>{{cite web |url=http://www.messybeast.com/dwarfcats.html |title=DWARF, MIDGET AND MINIATURE CATS |accessdate=2007-03-06}}</ref>.
 
Sakumaha mamalia lianna, ucing miboga tujuh [[cervical vertebrae]], tilu welas [[thoracic vertebrae]] (manusa boga salosin), tujuh [[lumbar vertebrae]] (manusa boga lima), tilu [[sacral vertebrae]] (manusa boga lima sabab bipedal), sarta 22/23 [[caudal vertebrae]] (manusa boga 3-5, ngahiji jadi [[coccyx]]).
 
==Ras Ucing==
Dumasarkeun kana kaayaan buluna ras ucing kabagi 5 bagian nya éta :
# Bulu pendék
# Bulu sedeng
# Bulu campuran (pendek jeung panjang)
# Bulu panjang
# Bulu campuran
 
# Bulu pendék
* ''Exotik''
 
==Ucing dina kabudayaan Sunda==
1.725

éditan

Menu navigasi