Parobahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
691 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
artikel anyar
Sambiloto nyaéta ngaran tutuwuhan jangkungna kurang leuwih satengah méter, jadina di sisi pager, kembangna leutik barodas, ari buahna ngajajar dina dahan-dahanna. Daun sambiloto rasana pait pisan jeung bangunna saperti siih hayam. Sambiloto sok disebut kiroay, kipeurat, takilo, papaitan atawa bidara. Daun sambiloto gedé pisan gunana di antarana raheut ditambaan ku sambiloto beunang ngarieus sok gancang lita deui. nu dipacok oray atawa aya nu nyeureud nginum cisambiloto jeung urutna ditaplokan sambiloto beunang ngarieus sok cageur deui. Daun sambiloto beunang ngarieus dipaké pipilis supaya gering panas jadi rerep atawa caina diinum matak ngarerepkeun panas lantaran inpéksi tatu.

Menu navigasi