Indonesia AirAsia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
282
Indonesia AirAsia
IATA
QZ
ICAO
AWQ
Callsign
WAGON AIR
NgadegDesember 2004
PuseurBandara Internasional Soekarno-Hatta
Ukuran armada16
Tujuan17
Parent companyAirAsia
Kantor pusatJakarta, Indonesia
KonciSendjaja Widjaja
Loka: http://www.airasia.com

Indonésia AirAsia nyaéta salah sahiji parusahaan penerbangan nu ongkosna murah, nu puseur na aya di Jakarta. Parusahaan ieu ngajadwalkeun panerbangan domestik jeung internasional, parusahaan ieu mangrupa anak perusahaan ti Raksasa penerbangan ongkos murah ti Malaysia nyaéta AirAsia.
Indonésia AirAsia penerbangan domestik beroperasi ti Terminal 3 Bandara Sukarno Hatta, samentara penerbangan internasional-na beroperasi ti Terminal 2E.

Sajarah[édit | édit sumber]

Diadegkeun taun 1999 ku mantan présidén Indonésia Abdurrahman Wahid, nami awalna AWAIR (Air Wagon Internasional). Dina tanggal 1 Desember 2005, AWAIR robah nami janten Indonésia AirAsia nuturkeun nami perusahaan indukna AirAsia.

Tujuan[édit | édit sumber]

Armada[édit | édit sumber]

Armada Indonésia AirAsia pas tanggal 24 Oktober 2009:
Aircraft # Séats Notes
Boeing 737-300 8 148 Dipensiunkeun taun 2010.
Airbus A320-200 8 180

Tingali[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan