Indonesia AirAsia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
282
Indonesia AirAsia
IATA
QZ
ICAO
AWQ
Callsign
WAGON AIR
Ngadeg Desember 2004
Puseur Bandara Internasional Soekarno-Hatta
Ukuran armada 16
Tujuan 17
Parent company AirAsia
Kantor pusat Jakarta, Indonesia
Konci Sendjaja Widjaja
Loka: http://www.airasia.com

Indonesia AirAsia nyaeta salah sahiji parusahaan penerbangan nu ongkosna murah, nu puseur na aya di Jakarta. Parusahaan ieu ngajadwalkeun panerbangan domestik jeng internasional, parusahaan ieu mangrupakeun anak perusahaan ti Raksasa penerbangan ongkos murah ti Malaysia nyaeta AirAsia.
Indonesia AirAsia penerbangan domestik beroperasi ti Terminal 3 Bandara Sukarno Hatta, samentara penerbangan internasional-na beroperasi ti Terminal 2E.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Diadegkeun taun 1999 ku mantan Presiden Indonesia Abdurrahman Wahid, nami awalna AWAIR (Air Wagon Internasional). Dina tanggal 1 Desember 2005, AWAIR rubah nami janten Indonesia AirAsia nuturkeun nami perusahaan indukna AirAsia.

Tujuan[édit | sunting sumber]

Armada[édit | sunting sumber]

Armada Indonesia AirAsia pas tanggal 24 Oktober 2009:
Aircraft # Seats Notes
Boeing 737-300 8 148 Dipensiunkeun taun 2010.
Airbus A320-200 8 180

Tingali[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan