Indonesia AirAsia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
282
Indonesia AirAsia
IATA
QZ
ICAO
AWQ
Callsign
WAGON AIR
Ngadeg Desember 2004
Puseur Bandara Internasional Soekarno-Hatta
Ukuran armada 16
Tujuan 17
Parent company AirAsia
Kantor pusat Jakarta, Indonesia
Konci Sendjaja Widjaja
Loka: http://www.airasia.com

Indonésia AirAsia nyaéta salah sahiji parusahaan penerbangan nu ongkosna murah, nu puseur na aya di Jakarta. Parusahaan ieu ngajadwalkeun panerbangan domestik jeung internasional, parusahaan ieu mangrupa anak perusahaan ti Raksasa penerbangan ongkos murah ti Malaysia nyaéta AirAsia.
Indonésia AirAsia penerbangan domestik beroperasi ti Terminal 3 Bandara Sukarno Hatta, samentara penerbangan internasional-na beroperasi ti Terminal 2E.

Sajarah[édit | édit sumber]

Diadegkeun taun 1999 ku mantan présidén Indonésia Abdurrahman Wahid, nami awalna AWAIR (Air Wagon Internasional). Dina tanggal 1 Desember 2005, AWAIR robah nami janten Indonésia AirAsia nuturkeun nami perusahaan indukna AirAsia.

Tujuan[édit | édit sumber]

Armada[édit | édit sumber]

Armada Indonésia AirAsia pas tanggal 24 Oktober 2009:
Aircraft # Séats Notes
Boeing 737-300 8 148 Dipensiunkeun taun 2010.
Airbus A320-200 8 180

Tingali[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan