Isyana Sarasvati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Isyana Sarasvati (gumelar di Bandung, 2 Méi 1993; umur 26 taun) nyaéta hiji panyanyi ogé panulis lagu, kabangsaan Indonésia. Isyana nyaéta lulusan ti Nanyang Akademi Fine Arts, Singapura jeung Royal College of Music, Britania Raya.[1][2] Isyana nulis sadaya laguna[3] anjeuna ogé kantos janten panyanyi opera di Singapura.[4][5]

Discography[édit | édit sumber]

Album[édit | édit sumber]

  • Explore! (2015)[6]
  • Paradox (2017)[7]

Tunggal[édit | édit sumber]

  • "Tetep Keur Anjeun" (2014)[8]
  • "Tetep Dina Jiwa" (2015)[9]
  • "Anjeun" (karya. Rayi Putra) (2015)
  • "Ngimpi" (2016)
  • "Tanah Airku (OST. "My Trip My Adventure: The Lost Paradise") (2016)[10]
  • "Partéi" (2017)
  • "The Way I Love You" (2017)
  • "Anganku Anganmu" (karya. Raisa) (2017)[11]
  • "Sakali Deui" (OST. Kritis Sabelas) (2017)[12]
  • "Fascinated" (karya. Gamalièl) (2017)
  • "Masih Ngaharepkeun" (OST. Ayat-Ayat Cinta 2) (2017)[13]
  • "Daun Buku" (2018)
  • "Sawarga" (karya. Afgan & Rendy V / C Ratio) (2018)

Atikan[édit | édit sumber]

Dina yuswa 16, Isyana narima béasiswa ti pamaréntah Singapura pikeun diajar Musik Kinerja di Nanyang Akademi Fine Arts (NAFA), Singapura. Dina 2013, manéhna nyandak Diploma dina widang Musik Kinerja (2013). Isyana meunang béasiswa pinuh pikeun diajar di NAFA di gawe babarengan jeung Royal College of Music (RCM) di London, dina Bachelor of Music jeung Honours Dibiayaan Gelar Program. Dina taun ka tukang studina, manéhna narima Béasiswa RCM Excellence Award.

Dina pangawasan jeung bimbingan guru professional guru, diantawisna nyaéta : Dr. Hiji-Chen Hsing Jessica (2013-2014), Lim Yau (2013-2014), Lim Shieh Yih (2012), Joyce Khoo (2010-2012), Avip Priatna ( 2009-2010), Luana Marpanda (ngajarkeun Electone) jeung Paul H. Yoedianto (1998-2008),

Panghargaan[édit | édit sumber]

  • National Finalis Dina Yamaha Kompetisi Piano (2007, 2010)
  • Jawara Grand Prix Asia Pasific Electone féstival (2008, 2009, 2011)
  • Dipilih minangka salah sahiji 15 Komposer Electone Dunya nu mucunghul di Yamaha Electone Concours [YEC] di Tokyo, Jepang (2012)
  • Hakim Tapi Yamaha Electone Concours, Jepang (2012)
  • Juara 1, 6 Tan Ngiang Kaw/Tan Ngiang Ann Peringatan Vocal Kompetisi, Singapura (2012)
  • Kapilih dina hiji bursa mahasiswa ka Tainan National University of Arts Tainan, Taiwan (2012)
  • 1st Tempat, Kategori Panarjamah, Vocal Kompetisi, Lagu Nasional, Puitis Ananda Sukarlan, Indonesia (2013)
  • Sertipikat emas, nu ka-5 Bangkok Opera Yayasan Nyanyi Kompetisi Bangkok, Thailand (2013)
  • NET. Indonésia Pilihan Awards (2015)[14]
  • Penyanyi awéwé Taun & Album Taun, NET. Indonésia Pilihan Awards (2016)[15]

Filmography[édit | édit sumber]

Tabloid, jeung Majalah[édit | édit sumber]

  • Impian Nu Unattainable Isyana Sarasvati (Tabloid Wanita Indonesia Édisi Husus 27 Taun, Ti 21 Nepi Ka 27 Januari 2016)

Kontrovérsi[édit | édit sumber]

Dina tanggal 19 Méi, 2016, di hiji wawancara jeung salah sahiji media citak, Tetep nyebutkeun yén manéhna teu wani pikeun balanja online. Pernyataan-na diondang hubbub antara netizens. Sabab Kabéh nu teu dipikanyaho mangrupa salah sahiji brand duta salah sahiji loka balanja online kawentar, Tokopedia. Tetep ieu hastily ngijinkeun pernyataan nya ngaliwatan akun twitter - na pribadi ku tulisan tweets, "Warta ngeunaan kuring mah balanja online ieu téh bener, lamun teu di India :)".[16]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Isyana Sarasvati, Bersinar karena Bakat Musik
  2. Isyana Sarasvati, Totally untuk Musik
  3. Pendatang Baru Isyana Sarasvati Menulis Semua Lagu di Album Perdananya
  4. Isyana Sarasvati - Singapore Lyric Opera
  5. Isyana Sarasvati, 'Mariah Carey' dari Indonesia
  6. "Album Explore! oleh Isyana Sarasvati di Apple Music". itunes.apple.com (dalam en-gb). Diakses tanggal 2017-11-04.  CS1 maint: Unrecognized language (link)
  7. "Album Paradox oleh Isyana Sarasvati di Apple Music". itunes.apple.com (dalam en-gb). Diakses tanggal 2017-11-04.  CS1 maint: Unrecognized language (link)
  8. "Album Keep Being You - Single oleh Isyana Sarasvati di Apple Music". itunes.apple.com (dalam en-gb). Diakses tanggal 2017-11-04.  CS1 maint: Unrecognized language (link)
  9. "Album Tetap Dalam Jiwa - Single oleh Isyana Sarasvati di Apple Music". itunes.apple.com (dalam en-gb). Diakses tanggal 2017-11-04.  CS1 maint: Unrecognized language (link)
  10. "Tanah Airku (From "My Trip My Adventure: The Lost Paradise") - Single by Isyana Sarasvati on Apple Music". itunes.apple.com (dalam en-us). Diakses tanggal 2017-11-04.  CS1 maint: Unrecognized language (link)
  11. "Album Anganku Anganmu - Single oleh Raisa di Apple Music". itunes.apple.com (dalam en-gb). Diakses tanggal 2017-11-04.  CS1 maint: Unrecognized language (link)
  12. "Album Sekali Lagi (from "Critical Eleven") - Single oleh Isyana Sarasvati di Apple Music". itunes.apple.com (dalam en-gb). Diakses tanggal 2017-11-04.  CS1 maint: Unrecognized language (link)
  13. "Album Masih Berharap (From "Ayat Ayat Cinta 2") - Single oleh Isyana Sarasvati di Apple Music". itunes.apple.com (dalam en-gb). Diakses tanggal 2017-11-04.  CS1 maint: Unrecognized language (link)
  14. "Nominasi Indonesian Choice Awards 2015". Diakses tanggal 2 Mei 2015. 
  15. JPNN. "Ini Dia Daftar Pemenang Indonesian Choice Award - JPNN.com". www.jpnn.com. Diakses tanggal 30 Méi 2016. Solois Isyana Sarasvati berjaya di Indonesian Choice Award 2016. Dia meraih dua penghargaan yakni Female Singer of The Year dan Album of The Year. 
  16. 'Keceplosan' Isyana Sarasvati Dibully Netizen Arah.com, tanggal 20 Mei 2016. Diakses tanggal 20 Mei 2016.