Itō Hirobumi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Ito Hirobumi)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Itō.
Pangeran Itō Hirobumi
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-1
Masa jabatan
22 Désémber 1885 – 30 April 1888
Saméméhna none
Sanggeusna Kuroda Kiyotaka
Perdana Mentri Jepang ka-5
Masa jabatan
8 Agustus 1892 – 31 Agustus 1896
Saméméhna Matsukata Masayoshi
Sanggeusna Matsukata Masayoshi
Perdana Mentri Jepang ka-7
Masa jabatan
12 Januari 1898 – 30 Juni 1898
Saméméhna Matsukata Masayoshi
Sanggeusna Ōkuma Shigenobu
Perdana Mentri Jepang ka-10
Masa jabatan
19 Oktober 1900 – 10 Méi 1901
Saméméhna Yamagata Aritomo
Sanggeusna Katsura Tarō
Katerangan lian
Gumelar 16 Oktober 1841
Yamaguchi Prefecture, Jepang
Pupus 26 Oktober 1909 (yuswa 68)
Partéy pulitik Rikken Seiyukai
Pameget/istri Itō Umeko

Prince Itō Hirobumi (伊藤 博文 Itō Hirobumi?, 16 Oktober 184126 Oktober 1909, disebut oge Hirofumi/Hakubun jeung Shunsuke basa keur budak) salah saurang pendiri Jepang, Resident-General of Korea, opat kali Perdana Mentri Jepang (ka 1, 5, 7 jeung 10) tur genrō.[rujukan?] Itō diculik ku An Jung-geun, aktifis Koréa nu ngalawan Jajahan Koréa ku Kaisar Jepang. Ironisna, Ito pupus dina panungtungan prosés kolonialisasi. [rujukan?]

Suematsu Kencho nyaéta adik ipar Itō, nikah jeung putri kaduana, Ikuko. [rujukan?]

Perdana Mentri Jepang[édit | édit sumber]

Bacaan saterusna[édit | édit sumber]

  • Hamada Kengi (1936). Prince Ito. Tokyo: Sanseido Co.
  • Johnston, John T.M. (1917). World patriots. New York: World Patriots Co.
  • Kusunoki Sei'ichirō (1991). Nihon shi omoshiro suiri: Nazo no satsujin jiken wo oe. Tokyo: Futami bunko.
  • Nakamura Kaju (1910). Prince Ito, the man and the statesman, a brief history of his life. New York: Japanese-American commercial weekly and Anraku Pub. Co.
  • Palmer, Frederick (1910). Marquis Ito: the great man of Japan. n.p.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Tempo oge[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Saméméhna
office created
Perdana Mentri Jepang ka-1 Sanggeusna
Kuroda Kiyotaka
Saméméhna
Matsukata Masayoshi
Perdana Mentri Jepang ka-5 Sanggeusna
Matsukata Masayoshi
Saméméhna
Matsukata Masayoshi
Perdana Mentri Jepang ka-7 Sanggeusna
Ōkuma Shigenobu
Saméméhna
Yamagata Aritomo
Perdana Mentri Jepang ka-10 Sanggeusna
Katsura Tarō


Emoji u1f604.svg