Jamrud (grup musik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Jamrud nya éta grup musik rock nu ngadeg taun 1989 di Cimahi, Jawa Kulon. Mimiti ngaran grup ieu miboga ngaran Jam Rock, saacan tuluy robah jadi Jamrud.[1] Formasi mimiti Jamrud nya éta Azis Mangasi Siagian (gitar), Ricky Teddy (bass), Agus (drum) jeung Oppi (vokal).[1] Formasi nu ahir nya éta Azis Mangasi Siagian (gitar), Krisyanto (vokal), Ricky Teddy (bass) jeung Suherman Husin (drum).[1]

Di tengah sababaraha kali ganti personil kaasup kaluar asupna Sandy Handoko jeung Fitrah Alamsyah. Kusabab alesanna bosen, Krisyanto ngundurkeun diri, dina taun 2008.[1]

Sanggeus ditinggalkeun Krisyanto Jamrud ngarekrut personil anyar nya éta Donal (vokal), Irwan (gitar) jeung Dani (drum). [1] Ku formasi anyar ieu, maranéhna ngaliris album ka sabelas kalawan titel NEW PERFORMANCE dina bulan maret 2009.[1]

Ngadeukeutan ahir taun 2009 perenahna Nopember 2009, Donal jeung saparakanca ngarilis album the best, ku titel BEST OF THE BEST JAMRUD. [1] Album ka-12 ieu eusina 17 lagu nu pernah jadi hits di album-album saacanna ngan diaransemén deui nu anyar.[1]

Jamrud jadi grup band anu kasohor di ieu nagri sabab lagu Putri, Nekad, Kabari Aku, Berakit-raki, Pelangi di Matamu, jeung Terima Kasih. Band nu dibentuk taun 1995 ieu terus naék sanggeus album Terima Kasih (1999) sukses anu gede kacida besar ku ngajual kaset kurang leuwih 900 ribu siki. [2] Sanggeus nyieun 6 album, dina 2007, ngadadak panyanyina, Krisyanto milih kaluar.[2] Alasan resmina sarua jeung Candil, Krisyanto ngarasa jenuh ku hirupna jadi budak band.[2] Kris ngilu ngagedékeun Jamrud ku sora vokal nu serak.[2] Sanggeus ditinggalkeun Kris, Jamrud ngawanohkeun vokalis anyarna nya éta Donal.[2]

Album[édit | édit sumber]

  1. NEKAD (1996)
  2. PUTRI (1997)
  3. TERIMA KASIH (1998)
  4. NINGRAT (2000)
  5. SYDNEY SYDNEY 090102 (2002)
  6. BO 18+ (2004)
  7. ALL ACCESS IN LOVE (2006) jeung sajumlahing kompilasi.[1]

Sumber[édit | édit sumber]

Nulis.jpg