Jaringao

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jaringao
Jaringao
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Acorales
Kulawarga: Araceae
Génus: Acorus
Spésiés: A. calamus
Ngaran binomial
Acorus calamus
L.

Jaringao (Acorus calamus) nyaéta tutuwuhan ti kulawarga Acoraceae, genus Acorus.[1] Tangkalna jangkung, tumuwuh di taneuh baseuh atawa ranca, watekna taunan jeung monokotil. Rhizomana sok dipaké pikeun ubar (tina bauna), tapi bisa ogé dipaké salaku ubar psikotropika. Asalna bisa jadi ti India, tapi kiwari geus sumebar ka sakuliah dunya, kayaning Éropa, Rusia, Asia Alit, Australia, Kanada, AS, jeung Sibéria kidul. Geus puguh ari ka tatar Asia mah, kayaning wewengkon Asia Tenggara, Cina, jeung Jepang.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Sweet Flag. Wikipédia basa Inggris (9 Séptémber 2008)
  1. a b Hari Priyadi, Gen Takao, Irma Rahmawati, Bambang Supriyanto, Wim Ikbal Nursal, Ismail Rahman, Priyadi (2010). Five Hundred Plant Species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: A Checklist Including Sundanese Names, Distribution, and Use. Bogor: CIFOR. ISBN 9786028693226. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg