Jayasingawarman

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jayasingawarman nyaéta resi/pandita anu ngadegkeun Krajaan Tarumanagara mingpin pamaréntahan 358382 (ngaréksabandasaon). anjeunna saurang guru resi/pandita ti Salankayana di India anu bumén-bumén ka Nusantara ku lantaran nagarana diranjah jeung di serang nepika bobolér ku Maharaja Samudragupta ti Karajaan Magada. anjeunna minantu Raja Dewawarman VIII anu dipusarakeun di sisi susukan Gomati (Bekasi).

Dina mangsa kumawasa, puseur pamaréntahan dipindahkeun anu tadina ti Rajatapura ka Tarumangara. RAJATAPURA atawa SALAKANAGARA (dayeuh Pérak), anu disebut Argyre ku Ptolemeus dina taun 150, anupernahna di ''Teluk Lada'', Pandéglang. Ieu dayeuh nepi ka taun 362 mangrupa puseur Raja-raja Dewawarman (ti mimiti Dewawarman I - VIII).

Raja-raja Tarumanagara[édit | édit sumber]

Dua arca Wisnu kapanggih ti Cibuaya, Karawang. Tarumanagara abad ka-7 Masehi. Mahkotana nu siga tabung sarupi gaya seni Khmer Kamboja.
  1. Jayasingawarman 358-382
  2. Dharmayawarman 382-395
  3. Purnawarman 395-434
  4. Wisnuwarman 434-455
  5. Indrawarman 455-515
  6. Candrawarman 515-535
  7. Suryawarman 535-561
  8. Kertawarman 561-628
  9. Sudhawarman 628-639
  10. Hariwangsawarman 639-640
  11. Nagajayawarman 640-666
  12. Linggawarman 666-669


Replace this image male.svg