Ka'bah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ka'bah.

Ka’bah (basa Arab: الكعبة IPA: [ʔælkæʕbɐ], Inggris: Cube) nyaéta wangunan nu bentukna kubus nu ayana di Mekkah, Arab Saudi, jeung mangrupa situs pangsucina keur umat Islam.[1]

Déskripsi[édit | édit sumber]

Dina Al-Qur’an nyebutkeun yén Ka’bah diwangun ku Nabi Ibrahim jeung Nabi Ismail putrana saggeus Ismail dumuk di Saudi. Wangunan ieu ngabogaan masjid nu diwangun disakurilingna, nyaéta Masjid al-Haram. Sakabéh muslim ti alam dunya daratang ka Ka’bah keur ngadu’a, teu paduli ti mana maranéhna datang. Ieu disebut nyanghareupan atawa datang minuhan sauran ti Gusti.[2]

Ka'bah saur katerangan dina Al-Qur'an eta diwangun ku Nabi Ibrahim as. sareng puterana Nabi Ismail as. saparantos Nabi Ibrahim kengeng wahyu ti Allah swt. Ka'bah diwangun tina susunan babatuan tanpa make bahan anu lian, tapi kiwari mah ka'bah geus ditutupan ku kaen hideung nu aya tulisan ayat-ayat Al-Quran tina bola emas. Ayeuna Ka'bah mangrupakeun hiji wangunan nu jadi titik singhareupan umat Islam dina ngalakonan ibadah anu paling utama nyaeta Shalat, anu asa

Catetan[édit | édit sumber]

  1. Wensinck, A. J; Ka`ba. Encyclopaedia of Islam IV p. 317
  2. Also known as al-Kaʿba(tu) l-Mušarrafah (الكعبة المشرفة "The Noble Cube), al-Baytu l-ʿAtīq (البيت العتيق "The Primordial House"), or al-Baytu l-Ḥarām (البيت الحرام "The Sacred/Forbidden House")
Nulis.jpg