Masjid al-Haram

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Masjidil Haram (basa Arab: المسجد الحرام) nyaéta salah sahiji masigit di kota Mekkah nu disucikeun jeung pangsucina dina tradisi umat Islam.Masjid ieu ogé jadi tujuan utama para jamaah dina ngajalankeun ibadah haji. Masjid ieu diwangun ngurilingan Ka'bah nu jadi arah pikeun kiblat salat. Masjid ieu mangrupa Masjid panggedéna di dunya.[1]

Imam Besar masjid ieu nyaéta Syaikh Abdurrahman As-Sudais, imam nu katelah dina maca Al Qur'an ku sorana anu merdu jeing Syaikh Shuraim.

Muadzin besar jeung pangséniorna di Masjid Al-Haram nyaéta Ali Mulla nu sorana geus katelah di dunya Islam.

Référénsi[édit | édit sumber]