Kabupatén Acéh Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kabupatén Acéh Kulon
Lambang Kabupaten Aceh Barat.png

Lambang Kabupatén Acéh Kulon
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Lokasi Aceh Kabupaten Aceh Barat.svg

Peta lokasi Kabupatén Acéh Kulon
Motto
Propinsi Nanggroe Acéh Darussalam
Ibukota Meulaboh
Lega Wilayah 2.927,95 km2
Kordinat
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
173.558 jiwa (2010)
59,28 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
12
321
Dasar hukum UURI Nomor 7 (Darurat) Tahun 1956
Tanggal 15 Oktober 1951
Bupati H. T Alaidinsyah
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0655
DAU Rp. 507.582.407.000.- (2013)

Ramatloka: www.acehbaratkab.go.id

Kabupatén Acéh Kulon, nyaéta salahiji kabupatén di Propinsi Nanggroe Acéh Darussalam.[rujukan?] Ibu kotana nyaéta Meulaboh.[rujukan?]

Babagian Administratif[édit | édit sumber]

  • Kacamatan Arongan Lambalek
  • Kacamatan Bubon
  • Kacamatan Johan Pahlawan
  • Kacamatan Kaway XVI
  • Kacamatan Meureubo
  • Kacamatan Pantai Ceureumen
  • Kacamatan Panton Reu
  • Kacamatan Samatiga
  • Kacamatan Sungai Mas
  • Kacamatan Woyla
  • Kacamatan Woyla Kulon
  • Kacamatan Woyla Wetan


Flag of Indonesia.svg