Kalimantan Kalér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kalimantan Kalér
Kalimantan Utara
Propinsi
Juwataairport1.jpg
PalaranMainStadium Samarinda.jpg Siring Tepi Sungai Negara, Amuntai.jpg
Waterfall Idaman A.JPG Tugu Perjuangan di Telaga Silaba.jpg

Ti kénca luhur ka katuhu : Bandar Udara Juwata, Walungan Nagara, Monumén Perjuangan, Air terjun Idaman, Stadion Palaran.
Bandéra Kalimantan Kalér
Bandéra
Ségel resmi Kalimantan Kalér
Ségel
Moto: Benuanta
Lokasi Kalimantan Kalér di Indonésia
Lokasi Kalimantan Kalér di Indonésia
Nagara Bandéra Indonésia Indonesia
Ibukota Kota Tanjung Selor
2°50′45″N 117°22′00″E / 2.84583°N 117.36667°E / 2.84583; 117.36667
Kota panggedéna Kota Tarakan
3°19′30″N 117°34′40″E / 3.32500°N 117.57778°E / 3.32500; 117.57778
Pamaréntahan
 • Gubernur Irianto Lambrie
 • Wakil Gubernur Udin Hianggio
Aréa
 • Total

72.275,12 km2 ({{rnd/cSalah éksprési: operator < teu dipiharep.decSalah éksprési: operator < teu dipiharep.|Salah éksprési: operator < teu dipiharep.|Salah éksprési: operator < teu dipiharep.

}} sq mi)
Populasi (2013)
 • Total 628.331
 • Dénsitas 8,700/km2 (23,000/sq mi)
Démografi
 • Grup étnis Suku Tidung
Suku Bulung
Suku Banjar
Suku Dayak
Lun Bawang
Suku Murut
Suku Kenyah
Lundayeh
Suku Bugis
Suku Bajau
Suku Tausūg
 • Basa Basa Indonésia
Basa Tidung
Basa Dayak
Zona wanci ICST (UTC+8)
Kode pos 2xxxx
Kode aréa (+62) xx
Régistrasi tutumpakan KU
IPM Green Arrow Up Darker.svg 0.747
Réngking IPM ke 34 (2014)
Ramatloka kaltaraprov.go.id

Kalimantan Kalér nyaéta propinsi ka-34 di Indonésia.

Babagian administratif[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Bulungan.png
Kabupatén Bulungan Kota Tanjung Sélor
Lokasi Kalimantan Utara Kabupaten Bulungan.svg
2
Lambang Kabupaten Malinau.jpeg
Kabupatén Malinau Malimau
Lokasi Kalimantan Utara Kabupaten Malinau.svg
3
Lambang Kabupaten Nunukan.gif
Kabupatén Nunukan Nunukan
Lokasi Kalimantan Utara Kabupaten Nunukan.svg
4
Lambang Kabupaten Tana Tidung.jpg
Kabupatén Tana Tidung Tideng Palé
Lokasi Kalimantan Utara Kabupaten Tana Tidung.svg
5
Lambang Kota Tarakan.gif
Kota Tarakan -
Tarakan (Indonesia) location.svg

Citakan:Kalimantan Kalér Citakan:Propinsi Indonésia Koordinat: 0°57′N 116°26′E


Gnome-globe.svg