Kalimantan Kalér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kalimantan Kalér
Kalimantan Utara
Propinsi
Juwataairport1.jpg
PalaranMainStadium Samarinda.jpg
Siring Tepi Sungai Negara, Amuntai.jpg
Waterfall Idaman A.JPG
Tugu Perjuangan di Telaga Silaba.jpg

Ti kénca luhur ka katuhu : Bandar Udara Juwata, Walungan Nagara, Monumén Perjuangan, Air terjun Idaman, Stadion Palaran.
Bandéra Kalimantan Kalér
Bandéra
Ségel resmi Kalimantan Kalér
Ségel
Moto: Benuanta
Lokasi Kalimantan Kalér di Indonésia
Lokasi Kalimantan Kalér di Indonésia
Nagara Bandéra Indonésia Indonesia
Ibukota Kota Tanjung Selor
2°50′45″N 117°22′00″E / 2.84583°N 117.36667°E / 2.84583; 117.36667
Kota panggedéna Kota Tarakan
3°19′30″N 117°34′40″E / 3.32500°N 117.57778°E / 3.32500; 117.57778
Pamaréntahan
 • Gubernur Irianto Lambrie
 • Wakil Gubernur Udin Hianggio
Aréa
 • Total

72.275,12 km2 ({{rnd/cSalah éksprési: operator < teu dipiharep.decSalah éksprési: operator < teu dipiharep.|Salah éksprési: operator < teu dipiharep.|Salah éksprési: operator < teu dipiharep.

}} sq mi)
Populasi (2013)
 • Total 628.331
 • Dénsitas 8,700/km2 (23,000/sq mi)
Démografi
 • Grup étnis Suku Tidung
Suku Bulung
Suku Banjar
Suku Dayak
Lun Bawang
Suku Murut
Suku Kenyah
Lundayeh
Suku Bugis
Suku Bajau
Suku Tausūg
 • Basa Basa Indonésia
Basa Tidung
Basa Dayak
Zona wanci ICST (UTC+8)
Kode pos 2xxxx
Kode aréa (+62) xx
Régistrasi tutumpakan KU
IPM Green Arrow Up Darker.svg 0.747
Réngking IPM ke 34 (2014)
Ramatloka kaltaraprov.go.id

Kalimantan Kalér nyaéta propinsi ka-34 di Indonésia.

Babagian administratif[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Bulungan.png
Kabupatén Bulungan Kota Tanjung Sélor
Lokasi Kalimantan Utara Kabupaten Bulungan.svg
2
Lambang Kabupaten Malinau.jpeg
Kabupatén Malinau Malimau
Lokasi Kalimantan Utara Kabupaten Malinau.svg
3
Lambang Kabupaten Nunukan.gif
Kabupatén Nunukan Nunukan
Lokasi Kalimantan Utara Kabupaten Nunukan.svg
4
Lambang Kabupaten Tana Tidung.jpg
Kabupatén Tana Tidung Tideng Palé
Lokasi Kalimantan Utara Kabupaten Tana Tidung.svg
5
Lambang Kota Tarakan.gif
Kota Tarakan -
Tarakan (Indonesia) location.svg

Citakan:Kalimantan Kalér Citakan:Propinsi Indonésia Koordinat: 0°57′N 116°26′E


Gnome-globe.svg