Kamasan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Ukiran abad ka-15 ngeunaan kamasan jeung jalma sucina Santa Eligius di tempat gawéna

Kamasan nyaéta tukang nyieun pakakas jeung perhiasan tina emas sarta logam mulia liana. Dumasar kana sajarahna, kamasan ogé nyieun barang tina pérak, piring, gelas, pakakas hiasan, katut barang nu dipaké keur kariaan atawa ageman, tapi naékna harga logam mulia nyababkeun turunna jumlah barang nu dijieun.

Kamasan kudu parigel dina ngawangun logam ku cara ngikir, matri, ngaragaji, neupa, nyitak, jeung ngagosok logam. Sacara tradisional, ieu kaparigelan bisa beunang ku cara magang, tapi kiwari mah sakola seni perhiasan ogé ngajarkeun kamasan jeung katerampilan lianna. Loba universitas katut akademi nu nawarkeun cara ngamasan jeung nyieun seni logam minangka bagéan tina kurikulum senina.

Kamasan nu kacatet ku sajarah[édit | édit sumber]

Kamasan kontémporér[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]