Kapuloan Bonin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ogasawara Islands*
Loka Warisan Dunya UNESCO
Nagara Jepang
Tipeu Alam
Kriteria ix
Rujukan 1362
Wewengkon Asia-Pasifik
Sajarah inskripsi
Inskripsi 2011  (Sési ka-35)
* Ngaran saperti nu diterangkeun dina Daptar Warisan Dunya.
Wewengkon saperti nu diklasifikasikeun ku UNESCO.
Kapuloan Ogasawara, kiduleun Jepang

Kapuloan Bonin, katelah di Jepang salaku Grup Ogasawara (小笠原群島 Ogasawara Guntō?) mangrupa hiji kapuloan 30 pulo subtropis jeung tropis, kira-kira 1.000 km kiduleun Tokyo, Jepang. Administratifna mangrupa bagian ti Kotamadya Ogasawara (mura) ti Subpreféktur Ogasawara, Tokyo. Total aréana 73 square kilometres (28 sq mi), kalawan populasi 2.440 (2000 di Chichijima, jeung 440 di Hahajima).

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Réferénsi[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Koordinat: 26°59′53″N 142°13′05″E / 26.99806°N 142.21806°E / 26.99806; 142.21806


Gnome-globe.svg