Karimun Jawa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Karimunjawa.jpg

Karimun Jawa nyaéta gugusan pulo sarta peregangan dina arah kulon sagara 83 km ti Jepara, Jawa Tengah.[1] Ngaran Karimunjawa dicokot ti basa Jawa 'kremun kremun saking taneuh Jawi' nu dicekel ku salah sahiji Wali Songo, pikeun ngagambarkeun sabaraha gedé kapuloan mini ti Jawa, nu benerna ti Semarang sarta Jepara.[2] Kapuloan ieu téh sajumplukan pulo di 27 sagara java.[1] Ngan tujuh ti pulo-pulo anu dicicingan.[1] Umumna, pulo-pulo éta mangrupa leuweung tropis tanah datar sarta ngan 5 pulo anu dicicingan ku nu nyicingan, nyaéta Pulo Karimun Jawa, Pulo Kemujan, Pulo Parang,Pulo Reungit, sarta Pulo Genting.[1] Saprak taun 2001, Karimun Jawa ditetepkeun minangka Taman Naional Karimun Jawa kalayan lega wewengkonna 111.625 héktar.[1] Jeung kaayaan alamna anu éndah sarta asri, Karimun Jawa nawarkeun daya tarik wisata alam anu éstuning mincut ati.[1] Aya sajumlah flora sarta fauna di tempat ieu, kawas terumbu karang, leuweung manrove, leuweung basisir, sarta leuweung tanah datar.[1] Sedengkeun kakayaan faunana diwangun saperti rusa, kera buntut panjang, sarta ratusan fauna cai.[1] Sajaba ti éta, aya ogé jenis fauna langka anu cicing di Pulo Manuk sarta Pulo Galéang, kawas manuk élang sagara harigu bodas sarta 2 jenis penyu, nyaéta penyu sisit sarta enyu héjo.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press
  2. (en) [1] (Dicutat tanggal 04 Oktober 2011)
Nulis.jpg