Kasingsat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kasingsat
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Malpighiales
Kulawarga: Euphorbiaceae
Subfamily: Crotonoideae
Tribe: Codiaeae
Génus: Baliospermum
Blume
Spésiés: Baliospermum montanum
Sinonim

Jatropha montana, Baliospermum axillare, Baliospermum solanifolium

Kasingsat, Baliospermum montanum, nyaéta tutuwuhan ti kulawarga Euphorbiaceae. Sumebar di jaluar sub-Himalaya nepi ka Kasmir, Pakistan, India, Myanmar, Indocina, Cina kidul, Muangtay, Semenanjung Malaysia, Sumatra, jeung Jawa.[1]

Ngaran lokal: srintil, adal-adal (Jawa), akar kara nasi, terap kompong, maharaja lela (Malaysia), natcho (Myanmar), tong taek, thon di, nong pom (Muangtay).

Farmakognosi jeung fitokimia[édit | édit sumber]

Akar dipaké natambaan konstipasi, nyeri beuteung, jeung sababaraha sasalad lianna. Pasta akarna dibalurkeun dina lebah anu nyeri/bareuh. Daunna dipaké natambaan bengék, anapon sikina pikeun natambaan anu dipacok oray [2][3].

Aktifitas antileukemik jeung sitotoksik dihasilkeun ku éster 12-déoksiforbol jeung 12-déoksi-16-hidroksiforbol anu diisolasi ti B. montanum.[4]

Ékstrak alkohol tina ieu tutuwuhan némbongkeun aktivitas hipoténsif dina sato coba. Akar, watang, jeung daunna némbongkeun rupa2 pasipatan anu boga poténsi diala mangpaatna.[5]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Priyadi et al. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]
  2. Kurup, P. N. V., Ramdas, V. N. K. and Joshi, P.1979. Handbook of Medicinal Plants, New Delhi.
  3. Sharma, P. V. 1983. Dravyaguna Vijnana, Varanasi (in Hindi)
  4. Kinghorn, A. D. 1979. “Carcinogenic irritant Euphorbiaceae” in Toxic Plants. Ed. A. D. Kinghorn,Columbia University Press, New York. Pp.137-60.
  5. Bhakuni, D. S. Dhar, M. L., Dhar, M. M., Dhawan, B. N., Gupta, H and Srimal, R. C.1971. Screening of Indian plants for biological activity. Part III. Indian J. exp. Biol., 2:91.