Euphorbiaceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kulawarga Euphorbiaceae
(Euphorbiaceae)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Euphorbiales
Kulawarga: Euphorbiaceae

Euphorbiacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan nu aya dina kelompok utama Angiospermae (Tutuwuhan kembangan).[1] Euphorbiacéae nyaéta salah sahiji kulawarga gedé Tutuwuhan kembangan nu miboga 300 génus jeung kira-kira 7.500 spésiés.[2] Lolobana ieu tutuwuhan mangrupa hérba lemes, ngan sababaraha, utamana di daérah tropis mangrupa semak atawa tangkal.[2] Sababaraha rasana ngeunah jeung nyarupaan kaktus.[2]

Sumebar[édit | édit sumber]

Kulawarga ieu aya utamana di daérah tropis, nu sabagian gedé spésiés aya di wilayah Indo-Malaya jeung Amerika tropis.[2] Sabagian gedé aya di daérah Afrika tropis, ngan jumlahna teu ngalimpah kawas di dua daérah nu tadi disebut.[2] Ngan, Euphorbia ogé miboga loba spésiés di daérah non-tropis kawas Mediterania Basin, Timur tengah, Afrika Kidul, jeung Amérika Sarikat bagian kidul.[2]

Ciri-ciri[édit | édit sumber]

  1. Kelompok nu pohara rupa-rupa, batangna tunggal atawa dioecious herbal, semak, tutuwuhan ngarambat, kadang-kadang mangrupa tangkal.[3]
  2. Daun biasana alternatif.[3]
  3. Kembang : Kelamin tunggal; 2-6 kelopak daun; 0-5 kelopak kembang.[3]
  4. Buah : skizokarp[3]
  5. Sok miboga lateks/latisifer[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Euphorbiaceae (diakses 1 Pebruari 2016)
  2. a b c d e f (en)Sciepub (diakses 1 Pebruari 2016)
  3. a b c d e (en)Euphorbiaceae Families (diakses 1 Pebruari 2016)
Nulis.jpg