Kawat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kawat nu dipasang pikeun ngamankeun imah

Kawat nyaéta tali nu dijieun tina logam. [1] Kawat mangrupa logam nu dibedol jadi nyarupaan benang atawa batang.[2] Biasana barang ieu dipaké utamana pikeun méré bantuan struktural, saperti dina beton atawa pikeun ngalirkeun listrik, biasana kawatna diisolasi maké plastik atawa karét.[2]

Sajarah[édit | édit sumber]

Kawat mangrupa silinder jeung beulitan logam nu fléksibel, kawat geus kapanggih di situs arkéologi 5.000 taun ka tukang.[3] Awalna, kawat dipaké dina perhiasan.[3] Strip logam bakal didorong ngaliwatan liang manik-manik batu nepi ka logam bakal ngalipet jadi wangun tabung.[3] Pabrik kawat mimiti aya di Inggris dina taun 1500-an.[3] Satuluyna waktu teknologi manusa jadi leuwih canggih, kawat mimiti dipaké pikeun kaperluan listrik jeung pikeun dijieun jadi tali kawat.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Kawat (diakses 14 Januari 2016)
  2. a b (en)Wire (diakses 14 januari 2015)
  3. a b c d e (en)History of Wire (diakses 14 Januari 2016)


Nulis.jpg