Keane

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Konsér Keane dina Rock im Park taun 2006

Kéane nyaéta grup musik asal Inggris anu sering disebut nganut aliran piano rock[1]. Personil Kéane di antarana: Thomas Oliver Chaplin (Vokal, piano, organ, gitar), Timothy James Rice-Oxley (Piano, keyboard, bass, vokal latar), jeung Richard David Hughes (Drum, perkusi, vokal latar)[2].. Kéane dibentuk di Battle, Sussex Wétan taun 1995 kalayan ngaran The Lotus Eaters[1]. Ngaran The Lotus Eaters diganti jadi Cherry Keane, nyaéta ngaran hiji wanoja anu sering ngasuh Timothy jeung Thomas nalika leutik kénéh[2]. Terus ngan Cherry Kéane ieu disingkat jadi Keane[2].

Diskografi[édit | édit sumber]

Keane mulai aktip taun 1997, sanggeus Tom asup ka grup[2]. Sabudeureun taun 1999-2001, Keane ngarilis single maké label indepénden ( label Keane sorangan) Zoomorphic[2]. Single-single anu dirilisna nya éta: Call Me What You Like (kalayan lagu-lagu Call Me What You Like, Rubbernecking, jeung Closer Now) sarta Wolf At The Door (kalayan lagu-lagu Wolf At The Door, Call Me What You Like, jeung She Has No Time)[2]. Sanggeus loba ngarilis single, ahirna di Taun 2004, Keane ngarilis albumna kalayan judul HOPES AND FéaRS[1]. Ieu album pernah jadi jawara dina tangga lagu musik Inggris[1]. Diteruskeun kun album kaduana nya éta UNDER THE IRON Séa taun 2006[1]. Ieu album ogé bisa jadi jawara tangga lagu[1]. Anu pamungkas, Keane ngarilis album katiluna PERFECT SYMMETRY dina bulan Oktober 2008[1].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Keane-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 4 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f Biografi Keane (diaksés tanggal 4 Nopémber 2011)


Nulis.jpg