Kentang mustofa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kentang Mustofa mangrupa salah sahiji kadaharan khas Jawa Barat nu biasana sok aya dina acara hajatan.[1] Biasana sok dijieun tina Kentang tuluy dibentuk jadi siga korek api.[1] Kentang mustofa tuluy digoreng maké bumbu balado nepi ka warnana beureum jeung rasana téh khas nyaéta amis-lada.[1] Salian ti didahar jeung sangu haneut, bisa ogé teu maké sangu atawa ditambul.[2]

Bahan-bahanna[édit | édit sumber]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

  1. keueuman kentang maké cai kapur nepi katutupan tuluy antepkeun,15 menit sanggeusna kumbah nepi ka beresih[3]
  2. siram ku cai panas antepkeun salila 5 menit, tuluy disaring[3]
  3. goreng nepi ka warnana semu konéng[3]
  4. tumis bumbu tepi ka asak, béré uyah jeung penyedap sacukupna, tuluy tiriskan, asupkeun kentang aduk rata[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Kentang Goreng Mustofa » Perpustakaan Digital Budaya Indonesia". budaya-indonesia.org. Diakses tanggal 2017-11-23. 
  2. a b c d e f g h Julianti, Bella. "Resep dan Cara Membuat Kentang Mustofa Garing dan Renyah" (dalam bahasa en-gb). https://bisikan.com/resep-dan-cara-membuat-kentang-mustofa-garing-dan-renyah. Diakses pada 2017-11-23 
  3. a b c d "Resep KENTANG MUSTOFA by yunda yun". Dapur Nusantara. https://dapurmasakannusantara.blogspot.com/2017/08/resep-kentang-mustofa-by-yunda-yun.html. Diakses pada 2017-11-23