Ki bawang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ki bawang
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
D. alliaceum
Ngaran binomial
Dysoxylum alliaceum
(Blume) Blume[2]
Sinonim[2]

Ki bawang, pingku, Dysoxylum alliaceum (Blume) Blume, tutuwuhan ti kulawarga Meliaceae.[3] ngaran spésipik alliaceum hartina "mirip-bawang", nujul ka bau kulit kaina.[4] Jangkung tangkalna bisa nepi ka 38 metres (120 ft) kalawan diaméter kai 80 centimetres (30 in). Kembangna seungit, kelir bodas atawa semu kayas. Buahna bodas semu héjo, terus beureum, buleud ukuran 7.5 cm (3 in).[4]

Ngaran lokal: kayu bawang, pela, béak-beka bukit, kasai tembaga, pasak lingga merah, malaaduas, miao, paria, ta suéa khao.

Sebaran géograpis: Kapuloan Andaman, Semenanjung Muangtay, sa'ampar wewengkon Malésia nepi ka Australia kalér jeung Kapuloan Solomon.

Mangpaat: keur wangunan, parahu, papan, furnitur.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Chua, L. S. L. (1998). "Dysoxylum alliaceum". IUCN Red List of Threatened Species Version 2014.3. International Union for Conservation of Nature and Natural Resources. Diakses tanggal 4 April 2015. 
  2. a b "Dysoxylum alliaceum (Blume) Blume". The Plant List. Diakses tanggal 4 April 2015. 
  3. Priyadi et al. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]
  4. a b Mabberley, David J.; Sing, Anne M. (March 2007). "Dysoxylum alliaceum (Blume) Blume" (PDF). Di Soepadmo, E.; Saw, L. G.; Chung, R. C. K. et al. Tree Flora of Sabah and Sarawak. (free online from the publisher, lesser resolution scan PDF versions) 6. Forest Research Institute Malaysia. pp. 151–152, 153. ISBN 983-2181-89-5. Diakses tanggal 27 February 2014.