Meliaceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kulawarga Mahoni
(Meliaceae)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Sapindales
Kulawarga: Meliaceae

Meliacéae (kulawarga mahoni) nyaéta kulawarga tutuwuhan dina ordo Sapindales nu mangrupa anggota kelompok utama Angiospermae (tutuwuhan kembangan).[1] Kulawarga ieu diwangun ku antara 575 spésiés tangkal jeung semak (jarang), jeung mangrupa tutuwuhan asli daérah tropis jeung subtropis.[2] Sabagian gedé anggota kulawarga ieu miboga daun majemuk nu gedé, nu salembarana di atur dina wangun buluan, jeung tangkai kembangna nyabang.[2] Buahna miboga daging jeung miboga warna atawa kapsul kasar.[2] Tangkal tina marga Swietenia, Entandrophragma, jeung Cedrela (utamana cedar spanyol, C. odorata) mangrupa tangkal ékonomis nu penting jeung dihargaan salaku sumber kai mahoni.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Meliaceae (diakses 11 Maret 2016)
  2. a b c d (en)Meliaceae (diakses 12 Maret 2016)
Nulis.jpg