Kifosis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jalma nu katarajang kifosis

Kifosis (kyfosis) nyaéta gangguan tulang tonggong progrésif nu ngajadikeun tonggong luhur bengkung ka hareup sacara abnormal, ngabalukarkeun kalainan tulang nu kadang-kadang katémbong bongkok.[1] Kifosis mangrupa bengkung ti tukang ka hareup.[2] Sababaraha bengkungan kaasup kana normal, ngan istilah "kyfosis" biasana nuduhkeun kana bengkung anu kaleuleuwihan ti tukang.[2]

Kifosis bisa nyababkeun sababaraha masalah.[3] Lain postur awak jadi bongkok hungkul, aya ogé sababaraha gejala laina saperti nyeri tonggong, kacapéan otot jeung bagian tukang tonggong jadi heuras.[3] Dina kasus nu parah, kifosis bisa mangaruhan kana paru-paru, saraf, jeung organ lainna, ku kituna ngabalukarkeun rasa nyeri jeung mangaruhan kualitas hirup.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Kifosis (diakses 9 Pebruari 2016)
  2. a b (en)Kyfosis Definition (diakses 9 Pebruari 2016)
  3. a b c (id)Mengenal Kifosis (diakses 9 Pebruari 2016)
Nulis.jpg