Kimchi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kimchi

Kimchi nyaéta salah sahiji kadaharan has ti Koréa.[1] Dijieun tina manngrupa-rupa sayuran kayaning engkol, lobak jeung wortel nu disamaraan ku campuran sambel korea sarta bubuk cabé nu tuluy diférméntasikeun salila mangbulan-bulan.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Kimchi geus aya di Koréa ti abad ka - 7.[1] Kimchi miboga tilu ratus rupa, ngan resep nu turun tumurun dijieun kacatet aya ti periode Tilu Karajaan nyaéta dina taun 57-668.[1] Tapi Kimchi sorangan mimiti kasohor di Koréa dina abad ka - 12, tata cara nyieun Kimchi téh sarua.[1]

Sanggeus kasohor jeung sumebar di dunya, numutkeun salah sahiji majalah nu geus kasohor, Kimchi téh jadi sala sahiji ti lima kadaharan nu pang sehatna di dunya.[1]

Kandungan gizi[édit | édit sumber]

Kimchi ngandung loba nutrisi nu alus pikeun awak, kayaning vitamin jeung mineral, salian ti éta Kimchi ogé ngandung bakteri Lactic Acid nu alus pikeun pencernaan jeung nyingkahan kanker.[2] Ieu dihandap kandungan gizi per 100 gram Kimchi:[2]

Inpormasi Gizi
Ukuran Porsi: 100 gram (g)
 
per porsi
Kilojoule 92 kj
Kalori 22 kkal
Lemak 0,32 g
  Lemak Jenuh 0,047 g
  Lemak tak Jenuh Ganda 0,147 g
  Lemak tak Jenuh Tunggal 0,045 g
  Kolesterol 0 mg
Protein 1,73 g
Karbohidrat 4,16 g
  Serat 1,3 g
  Gula 1,83 g
Sodium 645 mg
Kalium 258 mg

Ringkesan Gizi:[édit | édit sumber]

Kal

22

Lemak

0,32g

Karb

4,16g

Prot

1,73g

Kimchi (100 gram) ngandung 22 kalori.
Rincian Kalori: 11% lemak, 63% karb, 26% prot.

Rupa-rupa kimchi[édit | édit sumber]

Ngaran kimchi disebutkan numutkeun bahan utamana.[1] Nepi ka kiwari di Koréa geus loba rupa na. Kayaning Baechu Kimchi nu dijieun tina engkol, Kkakdugi nu dijieun tina lobak, Oi Subagi nyaéta kimchi nu dijieun tina bonténg, jeung loba kénéh lianna.[1]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h "Ini Kimchi, Makanan Khas dari Korea". kumparan (dalam id-ID). Diakses tanggal 2017-11-16. 
  2. a b "Kalori dalam Kimchi dan Fakta Gizi". www.fatsecret.co.id. Diakses tanggal 2017-11-16. 
Nulis.jpg