Klepon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Klepon dibungkus daun cau

Klepon atawa kelepon nyaéta kadaharan tradisional di Indonesia nu kaasup kana jajanan pasar. Ieu kadaharan dijieun tina tipung ketan bentukna kawas bal leutik jeung dieusian ku gula beureum jeung dikulub dina cai nu ngagolak. Klepon anu geus asak téh digulungkeun dina kalapa meunang marud nepi ka napel, jadi klepon téh katempo warnana nyurup jeung kalapa. Biasana klepon disimpen dina wadah nu dijieun tina daun cau.

Di Sumatra jeung di Malaysia, klepon disebut ogé disebut ondé-ondé. Ari di Jawa nu disebut Onde-onde téh dijieun tina tipung béas nu dicampur adonan kacang héjo jeung siki wijen. Béda sesebutan antara urang Jawa jeung Sumatra-Malaysia téh mindeng ngabalukarkeun kasalahan jeung bingung kana ngaran ondé-ondé téh. Klepon téh ilahar dijual jeung getuk atawa cenil (cetil) keur lalawuh dina waktu isuk-isuk atawa pasosoré. Warna klepon biasana bodas atawa héjo gumantung kana rasana. Klepon nu warnana héjo kudu ditambahkeun pewarna tina suji daun atawa daun pandan.