Klorin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Atom Klorin

Klorin mangrupa unsur kimia murni nu miboga wangun fisik gas diatomik héjo.[1] Ngaran klorin asalna tina kecap chloros, nu hartina héjo, ngacu kana warna gas. Gas klorin dua jeung hiji satengah kali beurat udara, boga bau nu nyégak pisan, jeung aya racunan kacida.[1] dina wangun cai jeung padet bisa matak nga oksidasi, pambodasan, jeung agén desinfektan anu kuat.[1] Klorin mangrupa unsur anu umum di bumi, ngan teu kapanggih sacara alami dina kaayaan murni sabap réaktip kacida jeung sok ngabentuk senyawa jeung unsur-unsur séjén.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)Pengertian Unsur Klorin dan Efeknya (diakses ping 4 November 2015)
  2. (id)Pengertian Klorin dan Penggunaannya dalam Kehidupan (diakses ping 4 November 2015)


Nulis.jpg