Kode internasionalisasi nagara domain undak luhur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kode internasionalisasi nagara domain undak luhur téh domain undak luhur (basa Inggris: TLD) dina Sistem Ngaran Domain (basa Inggris: DNS) Internét. IDN ccTLD mah ngaran domainna dikodekeun husus, anu dina mintonkeunna téh pikeun aplikasi pamaké ahir, sakumaha browserna, dipintonkeun dina basa jeung aksara atawa abjad lokal, sakumaha Abjad Arab, atawa Aksara non-alfabétikal, contona Aksara Tionghoa. IDN ccTLDs téh aplikasi tina sistem ngaran internasionalisasi domain dilarapkeun kana domain undak luhur Internét tumali jeung nagara-nagara, atawa wewengkon géografis husus.