Komik daring

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wuffle Comics, salah sahiji komik daring anu maké lisénsi bébas

Komik daring (Ind:Komik Dalam Jaringan) dipikanawoh ogé minangka komik wéb atawa komik internét nyaéta komik nu dipedalkeun di situs wéb. Sedengkeun loba dipedalkeun sacara eksklusif dina wéb, nu lianna ogé dipedalkeun dina majalah, koran atawa di buku.

Komik daring bisa dibandingkeun jeung komik citak nu diterbitkeun sorangan kalawan ampir sakabéh jalma bisa nyieun komik daring manéhna sorangan jeung medalkeunna. Tingkat pamaca rupa-rupa; loba anu ngan dibaca ku babaturan langsung ti pencipta jeung kulawarga, aya ogé sababaraha pamaca diklaim leuwih loba ti sayuta pamaca.[1][2][3]

Komik daring ti Wilayah nu teu maké basa Inggris[édit | édit sumber]

Webtoon[édit | édit sumber]

Koréa Kidul geus ngamekarkeun nu saé sistim komik daring bergaya manhwa nu disebut minangka webtoon. Webtoon biasana disajikeun tina portal situs Koréa Kidul nu utama sapertos Naver jeung Daum nu nyieun webtoon minangka salah sahiji budaya Koréa nu pang populérna. Sabagéan seniman webtoon tiasa meunangkeun panghasilan nu mendasar ku sabab portal wéb ieu mibanda sajumlah ageung pangguna.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Allen, Todd (27 February 2012). "Rich Burlew Talks About His $1 Million Kickstarter Book Project". Publishers Weekly. Diakses tanggal May 24, 2013. 
  2. O'Malley, Bryan Lee (2 October 2012). "'Scott Pilgrim' Guy Interviews 'Homestuck' Guy: Bryan Lee O'Malley On Andrew Hussie". Comics Alliance. AOL. Diakses tanggal May 24, 2013. 
  3. Geddes, John (Citakan:ISO date/en). "'Penny Arcade' a testament to the power of gaming culture". USA Today. http://www.usatoday.com/life/comics/2010-04-01-pennyarcade-creators01-ST_N.htm. Diakses pada October 12, 2011 

Pranala luar[édit | édit sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap