Webtoon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Webtoon
Hangul웹툰
Alih Aksara anu Disampurnakeunweptun
McCune-Reischauerweptun

Webtoon (Citakan:Lang-ko), ogé dikenal jeung komik daring, mimitina dijieun di Koréa Kidul; Daum nyieun portal webtoon dina taun 2003, dipiluan ku Naver dina taun 2004.[1] , Naver geus ngapublikasikeun 520 webtoons jeung ngaluncurkeun LINE Webtoon, sedengkeun Daum geus ngapublikasikeun 434 webtoon.[2] Daum Webtoon jeung NAVER Webtoon tutuluyan ngarilis dina jadwal nu ditangtukeun ti seniman webtoon berlisensi jeung dua-duana ngamungkinkeun panggemar webtoon jang maca komik anyar jeung beragam tiap poé sacara gratis.

Sababaraha webtoon anu populer di Indonésia nyaéta The Gamer, Orange Marmalade, Noblesse, Girls of the Wild's, Dice, jeung Si Juki. Sababaraha webtoon anu dijieun ku urang Indonésia nyaéta "Si Juki", "Piraku X Piraku", "Tahilalats", jeung "Super Santai".

Referensi[édit | édit sumber]

  1. "Popular Mobile Webcomic Service, LINE Webtoon, Debuts in the United States and Worldwide". PRNewswire. Diakses tanggal 16 August 2014. 
  2. Tae-jun Kang. "South Korea’s webtoons: going global". Diakses tanggal 16 August 2014. 

Pranala luar[édit | édit sumber]