Komunitas Nagara-nagara Pamaké Basa Portugis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Comunidade dos Países de Língua Portuguesa (Komunitas Nagara-nagara Pamaké Basa Portugis, disingket CPLP) mangrupakeun hiji organisasi nu boga anggota nagara-nagara nu boga basa Portugis minangka basa resmina. CPLP resmina diwangun dina kaping 17 Juli 1996 jeung aya di Lisbon, Portugal.

Anggota CPLP[édit | édit sumber]

Ayeuna CPLP boga anggota dalapan nagara daulat nya éta:

Nagara panénjo[édit | édit sumber]

Ayeuna aya tilu nagara nu boga status minangka panénjo (observer) saenggeus diayakeun Konferénsi Tingkat Luhur CPLP VII di Lisbon dina 2008, nya éta:



Handshake (Workshop Cologne '06).jpeg