Kota Parepare

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Parepare

Kota Parepare
Pare-Pare view-2.JPG
Logo resmi Parepare
Motto: 
Parepare Kota Bandar Madani
NegaraBandéra Indonésia Indonesia
ProvinsiSulawesi Selatan
Didirikan17 Februari 1960
Pamaréntahan
 • Wali KotaTaufan Pawe (Partai Golkar)
 • Wakil Wali KotaPangerang Rahim
Lega
 • Total3,835 sq mi (99,33 km2)
Pangeusi
 (2019)
 • Total145.178[1]
 • Kapadetan3,785.3/sq mi (1,461.52/km2)
Demografi
 • SukuBugis, Makassar, Mandar, Toraja, Tionghoa
 • BahasaBugis, Bahasa Indonesia
 • AgamaIslam 93,20%
Kristen 5,75%
- Protestan 4,35%
- Katolik 1,40%
Buddha 0,53%
Hindu 0,52%[1]
Zona wanciUTC+8 (WITA)
Kode wewengkon+62 421
Kecamatan4
Kelurahan22
Ramatlokawww.pareparekota.go.id

Kota Parepare (Bugis: Citakan:Bugi) mangrupikeun Kota di propinsi Sulawesi Kidul, Indonesia. Kota ieu ngagaduhan aréa 99,33 km² sareng gaduh penduduk 145,178 pangeusi (2019).[1] Hiji tokoh anu kasohor anu lahir di kota ieu nyaéta B. J. Habibie, presiden ka-3 Indonesia.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Kota Pare-Pare Dalam Angka 2020". www.pareparekota.bps.go.id. Diakses tanggal 23 April 2020. 
  2. "Perpres No. 10 Tahun 2013". 2013-02-04. Diakses tanggal 2013-02-15. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg