Kuéh lapis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Dua varian kuéh lapis

Kuéh lapis téh kadaharan has ti Indonésia. Ieu kuéh biasana ngawengku saeutikna dua warna nu paselang-selang, nu ngajadikeun ieu kuéh téh dingaranan kitu, lantaran manglapis-lapis. Ieu kuéh dijieun tina tipung béas, aci hui, cipati, gula pasir, uyah jeung pawarna. Ieu kuéh, unggal lapisna téh diseupan saméméh ditimpah ku lapisan lianna di luhurna. Ieu kuéh gampang manggihanana di tiap wewengkon.

Pawarna nu dipaké pikeun kuéh lapis bisa tina pawarna kasaharan jieunan atawa pawarna alami. Pawarna nu sok dipaké mah nyaéta pandan (héjo) jeung sirop kembang mawar (beureum).

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Foodlogo2.svg