Lapis legit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kuéh Lapis legit

Lapis legit nyaéta kuéh lokal nu boga pangaruh ti jaman kolonial Walanda di Indonésia.[1][2] Resep kué ieu disaluyukeun jeung bahan-bahan nu aya di Indonésia, kiwari lapis legit geus jadi salah sahiji kabeungharan kadaharan di Indonésia.[1]

Lapis legit disebut ogé spekkoek.[1][2] Kecap spek dina basa Walanda hartina lapisan lemak babi.[1] Tapi bahan kuéh lapis legit teu ngandung babi, ngan saukur sebutan ku sabab saperti lapisan lemak babi nu manglapis-lapis.[1]

Lapis legit nyaéta salah sahiji jenis kuéh manglapis-lapis nu miboga bahan dasar tina tipung tarigu, endog, jeung miboga aroma bungbu nu seungit.[1] Umumna, spekkoek warnana konéng jeung cokelat.[1] Lapis legit ogé biasa dipidangkeun diacara-acara gede.[1] Lapis legit miboga rasa rempah-rempah nu kuat, ku sabab bahan palengkepna nyaéta cardamon, ki amis, cengkéh, jeung adas amis.[1][2][3] ku sabab éta loba urang Eropa nu resep kana kuéh ieu.[1] Di Walanda, kuéh ieu dipidangkeun sanggeus dahar.[1] Sadengkeun di Indonésia salakku kuéh pikeun camilan.[1] Lapis legit téh kaasup kana salah sahiji kadaharan nu pang ngeunahna di dunia.[3]

Cara nyieunna[édit | édit sumber]

Nyieun kuéh lapis legit téh sadiakeun bahan-bahan kayaning tipung tarigu, kokonéng endog, mantégagula bubuk, susu bubuk, bungbu spekkoek, ki amis bubuk, cengkéh bubuk jsb.[4] Pikeun prak-prakanna, kocok atawa mixer kabéh bahan nu geus disadiakeun nepi ka bahan adonan beukah (kira-kira 15 menit).[4] Siapkeun loyang pikeun adonan, tuluy oven salapis-salapis nepi ka asak. Lapis legit siap dipidangkeun.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l "Lapis Legit Yang Dipengaruhi Belanda". Nutrisi Untuk Bangsa. Diakses tanggal 2017-10-30. 
  2. a b c Media, Kompas Cyber. "Begini Asal-usul Lapis Legit yang Masuk Daftar Kue Terlezat di Dunia - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. http://travel.kompas.com/read/2016/08/25/091000127/Begini.Asal-usul.Lapis.Legit.yang.Masuk.Daftar.Kue.Terlezat.di.Dunia. Diakses pada 2017-10-30 
  3. a b Indonesia, CNN. "Lapis Legit, Kue Indonesia Terlezat di Dunia" (dalam bahasa en). CNN Indonesia. https://www.cnnindonesia.com/gaya-hidup/20160825145437-262-153798/lapis-legit-kue-indonesia-terlezat-di-dunia/. Diakses pada 2017-10-30 
  4. a b c "Resep Lapis Legit oleh Melisa Ulan NoVika II". Cookpad (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2017-10-30. 
Nulis.jpg