Kuis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Kuis (basa Inggris: quiz), nyaéta paduan kecap atawa sinonim pikeun kaulinan teka-teki, anu biasana aya hadiahan. Umumna, kuis dipikawanoh liwat acara tipi anu dipintonkeun sacara rutin boh unggal minggu boh unggal poé.

Daptar acara kuis lisénsi internasional[édit | édit sumber]

Judul Nagara asal Taun awal pinton Nu nyekel lisensi kiwari
1 vs. 100 WalandaWalanda 2000 Endemol
Are You Smarter Than a 5th Grader? Amérika SarikatAmérika Sarikat 2007 Mark Burnett Production
Deal or No Deal WalandaWalanda 2000 Endemol
Family Feud Amérika SarikatAmérika Sarikat 1976 FremantleMedia
It's Your Chance of a Lifetime Amérika SarikatAmérika Serikat 2000 Fox Broadcasting Company
Let's Make a Deal Amérika SarikatAmérika Sarikat 1963 FremantleMedia
Russian Roulette RusiaRusia 2002 Becker Entertainment
The $1,000,000 Chance of a Lifetime AustraliaAustralia 1999 Seven Network
The Price is Right Amérika SarikatAmérika Sarikat 1972 FremantleMedia
Wheel of Fortune Amérika SarikatAmérika Sarikat 1975 Sony Pictures Television
Who Wants to Be a Millionaire? Britania RayaInggris 1998 Celador Internasional

Becker Entertainment

Kiwari kuis hadiahan teu ngan saukur dipintonkeun di tipi wungkul, tapi geus nyaluyukeun jeung téknologi nu mingkin canggih, nyaéta liwat fasilitas internét, dina platform sosial média kayaning twitter, facebook, google+ jeung sajabana.

Kuisna diayakeun ku akun-akun sosial média official ti hiji pausahaan kasohor di dunya. Mimiti ti anu hadiahna pulsa, duit, mobil, motor, gadgét, nepi ka imah haratis tanpa dipénta biaya nanaon.