Lanting

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lanting

Lanting nyaéta kadaharan anu dijieun tina bahan sampeu beunang nyeupan tuluy digoréng nemipa garing.[1] Lanting beunang ngagoréng bisa ditunda dina waktu anu cukup lila, tur gampang dibungkusna.[2] Lanting kaasup kadaharan atawa olahan anu ilahar dijual pikeun oléh-oléh, daérah anu kasohor ku lanting saperti Kebumen, Purwokerto.[3] Bahan-bahan campuran pikeun nyieun lanting kayaning: Sampeu, tipung kanji, endog, katuncar, bawang bodas, jeung uyah.

Cara nyieuna[édit | édit sumber]

  1. Dimimitian ku nyeupan sampeu beunang meresihan, nepika hipu.[4]
  2. Tuluy éta sampeu téh dibebek jeung bobodas endog, tipung kanji, katuncar, bawang bodas jeung uyah.[4]
  3. Mangsa adonan geus liket, cokot saséndok-sasondok tuluy géréntél-géréntél dina dampal leungun, ngawangun ali atawa angka dalapan.
  4. Tunda adonan anu geus dijieun dina loyang atawa wadah saheulaanan neupika adonan béak.[4]
  5. Panaskeun minyak goréng, tuluy goreng adonan lanting nepika garing.

[4]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Rohani, Siti (1862). Cara membuat kue klepon. Universitas Harvard: Ganeca Exact. p. 11. ISBN 9789795714743. 
  2. Ichsanudin,, Ichanudin (2006). Kupas Tuntas Bisnis-bisnis Yang Menggiurkan. Universitas Harvard: Niaga Swadaya. p. 39. ISBN 9789792506013. 
  3. "Mendoan, Getuk Goreng hingga Lanting, Oleh-oleh Wajib dari Purwokerto". Detik. 2017-06-01. Diakses tanggal 2017-11-01. 
  4. a b c d Budi, Sutomo (1862). Kue Kering. Universitas Harvard: Penerbit Agromedia Pustaka. p. 75. ISBN 9789791477062. 
Nulis.jpg