Lenka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lenka di festival Bumbershoot, Seattle

Lenka Kripac atawa biasa dilandi Lenka nyaéta penyanyi kelahiran Australia tanggal 19 Maret 1978[1]. Bapana nyaéta musisi jazz, imigran asal Cekoslovakia[1]. Indungna nyaéta guru anu nurunkeun bakatna ka Lenka. Nalika umur 7 taun, Lenka pindah ka Sidney terus meunangkeun pangajaran musik pertamana[1]. Lenka mahér maénkeun alat musik Terompet jeung Piano[1].

Karir[édit | édit sumber]

Lenka kungsi ngiluan sakola akting the Australian Thetre For Young People nu di mana manéhna dilatih ku Cate BlanChette[1]. Lenka pernah jadi host di Cheez TV jeung jadi artis di Sababaraha pilem di Australia, The Dish jeung Lost Things, sarta sababaraha drama[1]. Karir musik Lenka dimulai nalika kagabung dina Australian electronic-rock crossover band Decoder Ring terus ngarilis 2 album[1]. Sedengkeun solo karirna dimulai nalika Lenka pindah ka California terus ngarilis single THE SHOW tanggal 24 Séptémber 2008[1]. Single The Show asup ka peringkat 142 di US Billboard 200[1]. Lenka ngarilis album LENKA taun 2008 (label rekaman:epic), diteruskeun ku album TWO anu dirilis taun 2011 ayeuna (label rekaman: SMI EPC)[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Lenka-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 3 Nopémber 2011)
  2. Diskografi Lenka (diaksés tanggal 3 Nopémber 2011)


Nulis.jpg