Lhotse

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lhotse
Lhotse-fromChukhungRi.jpg
Beungeut gunung Lhotse lebah kidul ditempo ti puncak Chukhung Ri.
Titik pangluhurna
Luhurna8,516 m (27,940 ft) [1]
Rengking 4
Prominén610 m (2,000 ft)
Isolasi2.66 kilometres (1.65 mi)
Kadaptar diEight-thousander
Géografi
Lua error in Modul:Location_map at line 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Nepal" nor "Template:Location map Nepal" exists.
LokasiNepal (Khumbu)
China (Tibét)
Pagunungan indukMahalangur Himal
Pamanjatan
Pandakian mimiti18 Mei 1956
Fritz Luchsinger, Ernst Reiss
(First winter ascent 31 December 1988 Krzysztof Wielicki)
Rute panggampangnaglacier/snow/ice climb

Lhotse (Nepali: ल्होत्से; Chinese: 洛子峰; pinyin: Luòzǐ Fēng; Tibét: ལྷོ་རྩེWylie: lho rtse, ZYPY: Lhozê) nyaéta gunung pangjangkungna kaopat di dunya dina 8,516 metres (27,940 ft), sabada gunung Everest, K2 jeung Kangchenjunga.[2] Minangka bagian tina gunung Everest, Lhotse nyambung kana puncak nu satuluyna liwat South Col. Lhotse hartina "Puncak Kidul" dina basa Tibét.[perlu cutatan]


Nulis.jpg



Referensi[édit | édit sumber]

  1. jangkung 8,501 m ték kadang-kadang disebutkeun, tapi nurutkeun katerangan resmi ti Nepal jeung Cina mah 8,516 m.
  2. a b "General Info". 8000ers.com. Diakses tanggal 20 December 2009.